dinsdag 10 september 2013

Fotograferen met tegenlicht

'' sommige vinden het een mislukking, Voor andere wordt het er alleen maar mooier van.

Halli Hallo. Vandaag weer eens een officieel item over fotograferen. We laten Photofiltre vandaag met rust zoeken onze camera op en het zonlicht. Helaas is dat laatste vandaag wel ver te zoeken.

Fotograferen met tegenlicht zou eigenlijk iedereen eens moeten proberen. Vaak denken mensen dat het met tegenlicht een mislukte foto is. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Je kunt hiermee de mooiste foto's creĆ«ren. 

Helaas is zonlicht momenteel een luxe. Je kunt het effect daardoor nabootsen met een lamp. Maak de ruimte een beetje donker en ga bijvoorbeeld met een bureaulamp aan de slag. Het zal wat moeite en inspiratie kosten maar dan kun je echt hele leuke foto's krijgen.


Hebben jullie wel eens gefotografeerd met tegenlicht? Wat vond je daarvan? Wel eens meegemaakt dat zo'n foto eerst mislukt leek maar achteraf toch best mooi was?

1 opmerking:

  1. wat een mooie foto's! Wij zijn nu bezig met tegenlicht fotogrfie op de cursus en zodoende stuitte ik op jouw blog. Dank je voor deze leuke info en foto's

    BeantwoordenVerwijderen