donderdag 12 september 2013

Panorama/ Blend effect.

'' De brede aspecten van het leven.

Hoi allemaal. Leuk dat jullie weer kijken op CreativeSanne. Wel wat laat, Maar zoals beloofd hier dan een post over Panorama/ Blenden. Ik kwam er gister niet aan toe door gezellig bezoek. Dus ik hoop dat jullie mij vergeven.

Vandaag een post dus over panorama ofwel blenden. Blenden is eigenlijk iets anders omdat dit vaak is voor de layout of dit wordt gedaan met personen. Een panorame daarin tegen wordt bijna altijd gemaakt van een landschap of uitzicht.

Panorama's kunnen worden gemaakt met je mobiel of met sommige camera's. Echter wanneer je een mobiel hebt als ik die niet zulke grote foto's maakt wordt de foto ook een stuk minder mooi of interessant. Daarom laat ik jullie vandaag zien hoe je iets kan nabootsen wat op panorama lijkt en ook altijd gebruikt wordt voor blends maken.

We starten met het zoeken van onze afbeeldingen. Ik heb twee vakantiefoto's bij elkaar gezocht. Misschien niet gelijk het mooiste voorbeeld, Maar het gaat erom dat jullie leren hoe dit werkt. Je kunt beslissen om later meer foto's toe te voegen dan twee.

Bekijk of alle foto's dezelfde hoogte hebben. Dit is straks heel belangrijk anders lukt het niet, Je krijgt dan foto's die onregelmatig van grootte zijn. Pas dit zo nodig aan met een programma als photofiltre of photoshop.

We openen nu 2pic. 2pic is een programma dat gratis te downloaden is. Het is een klein compact programmaatje met weinig optie's. Veel kleiner als photofiltre dus.

Nu we 2pic hebben geopend zien we het volgende:

Zoals je hier in het klein ziet is 2pic opgedeeld in twee vensters. We beginnen links. Dit werkt het prettigst. Klik links in het menu op dit icoon:

Je hebt nu links een afbeelding geopend. Doe nu het zelfde maar dan rechts. Je hebt nu twee afbeeldingen geopend.

Nu moeten jullie even goed opletten. Onderin 2pic zie je een grijze balk. Hier staan veel opties in. Die balk ziet er zo uit:

We kiezen naast elkaar. De laatste optie op de balk. Je ziet nu dit:
Je zet het schuivertje van overloop op 100 % voor het mooiste resultaat. Klik nu op start.

Ik heb nu het volgende .


Herhaal deze stappen nu door rechts een foto te openen en wederom naast elkaar te zetten. Zo'n foto kan heel lang worden. Je kunt dit ook doen met foto's van personen en andere dingen. Een voorbeeld van zoiets :

Als je klaar bent sla je op door helemaal links bovenin te klikken op bestand> opslaan > Linkerafbeelding.
Geef je bestand een naam en klik daarna gewoon op oke.

Vaak helpt het om de afbeelding wat te verkleinen nadat hij panorama is geworden. Vaak zijn de afbeeldingen te groot voor op bijvoorbeeld website's of blogs. Je kunt dit nog doen met photofiltre of een ander programma.


Wat vonden jullie van de uitleg van vandaag?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten