dinsdag 17 december 2013

Puzzels maken met Photofiltre

' Erg leuk om te maken met je kind of voor de lol.


Hoi allemaal. Zoals jullie wel weten ben ik dol op PhotoFiltre. Het is een heel eenvoudig programma met standaard opties, toch zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt enorm veel met het programma. Bijvoorbeeld leuke puzzels maken. Vandaag laat ik jullie zien hoe je dit voor elkaar krijgt.


Open Photofilte en zoek een plaatje of foto die je wilt gaan gebruiken. Open deze vervolgens.

Volg nu de volgende stappen zoals getoond op de afbeelding. Filter > Stylize > Puzzle. Je krijgt nu dit schermpje te zien.


Bovenaan zie je staan pieces size :
Hoe verder je het schuivertje eronder naar links schuift hoe meer kleine stukjes je krijgt.
Beweeg je de schuiver meer naar rechts, dan worden de stukjes groter.

Verder kun je nog instellen hoe duidelijk je de puzzelstukjes wilt hebben en hoe breed ze mogen worden. Als je op preview klikt kun je kijken naar het resultaat en waar nodig nog bijstellen. Ben je klaar, dan klik je op Ok.


Mijn resultaat :

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dit zo te laten, puur voor het effect. Wat ook een leuke tip is voor de feestdagen, is het volgende :

- Print je puzzel uit in kleur. Heb je een foto of mooie afbeelding is het nog mooier om de foto uit te groten en deze af te drukken op een A3 formaat.
- Knip de puzzel uit.
- Hou je niet van papieren stukjes? plak er dan karton onder.
- Wil je echt professioneel te werk gaan? Dan kun je ook kiezen voor een houten puzzel. Plak de puzzel met extra sterke lijm of houtlijm op een plankje hout. Zaag vervolgens de stukjes uit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten