woensdag 28 augustus 2013

Een Recht/schuin foto maken

'Het is een speelse toevoeging'. 

Hoi Allemaal. Vandaag heb ik voor jullie een heel leuk effect. Ik heb het in principe zelf bedacht, Maar wil het bij deze met iedereen delen. Het is ontzettend makkelijk. Maar zoals voor alles geld, Moet je even weten hoe het werkt. Je kunt het voor van alles toepassen. Ik gebruikte het vroeger vooral voor layouts. Tegenwoordig vind ik het ook leuk bij gewone foto's.

Goed, als allereerst starten we Photofiltre op. Dit is een gratis programma. Het lijkt op paint maar heeft meer optie's, Het heeft daarentegen minder optie's dan photoshop.

Nu zoeken we een plaatje dat we graag willen gebruiken. Zorg dat je het plaatje 1 keer opslaat maar nog niet wegklikt.


Dit onze basis. Nu kopieren we dezelfde afbeelding nog een maal van de website. We gaan weer naar Photofiltre en klikken met de rechtermuisknop ergens in het grijze veld. We kiezen de optie plakken als nieuwe afbeelding. 

Om deze nieuwe afbeelding iets leuker te laten zien, Maken we er een rand omheen. Je kunt dit weglaten, Maar het is niet raadzaam. Je ziet dan later ook niet meer goed het schuine effect. Volg nu de volgende stappen voor een rand om jou afbeelding.


Je hebt nu deze pop-up gekregen.Met het schuifje kun je de dikte van de rand bepalen. Door op het vlakje onder color te klikken kun je de kleur bepalen. Met preview zie je hoe het wordt. Als je klaar bent klik je op ok.


Nu kopieren we de afbeelding met het balkje eromheen, En sluiten de afbeelding zonder deze op te slaan. We zijn nu weer bij het plaatje zonder de rand. 

Nu klikken we met de rechtermuisknop in de afbeelding, En kiezen plakken. De afbeelding met de rand staat nu bovenop de afbeelding zonder de rand.

Nu klikken we nog een maal met de rechtermuisknop in de afbeelding. We kiezen de optie vrij draaien. Bij mijn photofiltre heet dat distort free, Dat is de Engelse versie. Ik laat even zien welk schermpje we dan te zien krijgen.

Mijn eindresultaat :


Natuurlijk kun je ook kiezen voor een afwijkende achtergrond met een plaatje. Dat pak je hetzelfde aan. Maar dan open je inplaats van de foto, een mooie achtergrond. Maakt een frame om je foto en zet deze schuin. Je kunt dan zoiets krijgen:


Wat vinden jullie van dit effect? Zou je het zelf toe willen passen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten