zondag 15 september 2013

Foto's bijsnijden

' Eenvoudig en snel.

Hoi allemaal. Vandaag een item over het bijsnijden van foto's. Picture this. Je hebt een prachtige foto van jezelf gemaakt of laten maken door een goede bekende. Als je de foto ziet vind je de bovenkant wel mooi. Maar je benen wil je er toch liever niet op hebben. Tijd om bij te snijden dus!

Open je foto/afbeelding die je graag wilt bijsnijden in Photofiltre.

Kies nu de volgende tool uit het rechtermenu :
Nu je dit hebt gedaan begin je met het gedeelte te selecteren dat je wilt bewaren en dus wilt uit gaan snijden. Dit doe je door te slepen. Begin links boven en sleep naar rechts onder totdat je een bewegend lijntje hebt om het stuk dat je wilt houden. Dat ziet er zo uit :
Klik nu met je rechtermuisknop in het gedeelte dat geselecteerd is. Klik op copy of cut dat maakt niet zoveel uit. Klik nu je afbeelding weg door op het rode kruisje rechts boven van de afbeelding te klikken. ( Klik Photofiltre zelf dus nog niet weg).

Klik nu met je rechtermuisknop in het grijze veld en kies de optie plakken als nieuwe afbeelding. In mijn geval heet dit paste as new image omdat ik de Engelse versie heb. Je ziet nu jou uitgesneden afbeelding.
Je afbeelding is nu klaar om op te slaan.


Hoe handig vond je deze uitleg van vandaag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten