maandag 2 september 2013

Gradient toepassen.

' Just a little color'.

Hoi allemaal. Vandaag weer een nieuw item! Dit keer over gradient. Vanaf nu komen de items door de weeks later online. Dit in verband met mijn studie. Hopelijk genieten jullie alsnog van alle leuke tutorials hier :)


Vandaag leren we een beetje duotoon kleuren toe te passen in foto's of afbeeldingen. Het kan een ontzettend leuk effect geven aan een foto. Zoals gewoonlijk werken we wederom met photofiltre.

We openen als allereerst onze afbeelding in photofiltre. Photofiltre is een gratis bewerkingsprogramma. Het is eenvoudig te gebruiken lijkt een beetje op paint maar heeft meer optie's. Het is daarintegen makkelijker dan photoshop.

Als we onze afbeelding hebben geopend zien we dit.

we klikken nu het volgende icoon aan :

We krijgen nu het volgende scherm in beeld.

Als je op het eerste balkje met kleur klikt, kun je de eerste kleur uitkiezen. Doe hetzelfde bij balke 2. Door met de schuifjes te spelen kun je de zichtbaar van de kleuren bepalen. Dit scherm kan er iets anders uitzien dan bij jou. Ik werk namelijk met photofiltre 7. Deze is ook Engels. Toch is het principe hetzelfde.

Als je op previeuw klikt zie je het resultaat. Speel net zo lang met kleur en zichtbaarheid tot je tevreden bent. Klik dan op ok.

Ik heb het volgende.

Wat vinden jullie van dit effect? Zou je het zelf toe willen passen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten