zaterdag 28 september 2013

Optisch bedrog in een foto

' De inspiratie was er ineens.

Hoi allemaal. Vandaag wil ik het met jullie hebben over optisch bedrog. Misschien komt het je bekend voor omdat je met wiskunde of een ander schoolvak wel eens met dit onderwerp van doen hebt gehad. Vandaag bespreek ik met jullie een paar schoolvoorbeelden van optisch bedrog in foto's.

Je ziet hierboven een glas met een staafje in het water. Het lijkt alsof het staafje in het midden is gebroken. Maar wie vanuit een andere hoek zal kijken ziet gewoon een recht rietje. Ik zag dit gister en kwam zo op het onderwerp van vandaag. Je kunt hiermee prachtige foto's maken met mooie effecten. Je kunt bijvoorbeeld een kwast met wat verf in het water zetten en snel een foto nemen met wat kleur er doorheen. Er zijn allerlei variaties te bedenken op zo'n foto.



Een ander voorbeeld van optisch bedrog is het fotograferen van een gang of straat. De gang in in werkelijkheid lang en smal maar lijkt op de foto in een driehoek te lopen. Je kunt hier hele mooie of juist hele gekke foto's van krijgen.



De laatste die ik met jullie wil bespreken is nog wel de leukste. Echter heeft niet iedereen de kans om dit soort foto's te maken. Echter als je op vakantie bent is het wel erg verleidelijk om zo'n foto met optisch bedrog te maken. Je kunt hetzelfde op heel veel verschillende manieren doen. Staand, bij iemand op de rug enzovoorts. Andere geschikt bouwwerken zijn bijvoorbeeld de toren van piza en het vrijheidsbeeld.


Welke vormen van optisch bedrog ken jij? Kom je dit soort foto's vaak tegen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten