zondag 29 september 2013

Foto's om van te smullen

'Het is zelfs een beroep.

Hoi allemaal. Het item is er dan toch eindelijk vandaag. Mijn inspiratie was in een van mijn 25 tassen blijven rondslingeren en ik kon het niet terug vinden.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over voedsel fotograferen. Je vraagt je vast af waarom je dat zou doen. Maar foto's zoals de bovenstaande zijn gewoon mooi & smakelijk niet waar?

Ik keek voor een tijdje geleden naar een programma waarin mensen hun baan opgeven en iets voor zichzelf gaan doen wat ze echt leuk vinden. Deze vrouw in kwestie ging haar eigen webshop/winkel beginnen met allerlei lekkere hapjes uit Denemarken. Om haar webshop op te bouwen had ze perfecte foto's nodig.

Om deze foto's te krijgen had ze speciaal iemand ingehuurd die gespecialiseerd was in voedsel fotograferen. Het is namelijk een heel vak apart. Iedereen zou het kunnen, Maar als je er geen verstand van hebt kun je toch niet het uiterste uit zo'n foto krijgen. Een foto moet er smakelijk uit zien en boven alles aantrekkelijk voor de klant.

Er komt heel wat kijken bij zo'n lekker foto. Die website van die vrouw is trouwns : http://www.deensetaarten.nl/ Het programma heette droom in uitvoering.

Ik kom ook vaak foto's tegen op bijvoorbeeld WeHeart als gewone hobby foto's. Vaak zie ik mensen die zo'n foto maken zonder dat zij hier hun werk van hebben gemaakt. Vaak zijn de resultaten mede alsnog ronduit verrukkelijk en de foto's gewoonweg perfect. Ze maken anderen hongerig met hun lekkere en mooie cupcakes.
Party cupcakes
Cupcake
Cupcake♥
Yum

Wel eens zo'n foto gezien waarbij je het water in de mond liep? Fotografeer jij wel eens etenswaren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten