zondag 13 oktober 2013

Fotobloggen in een paar stappen

' Lets think out of the box.

Denk buiten de lijntjes. Tuurlijk zijn foto's van anderen leuk om na te maken. Maar je eigen twist geven aan een foto maakt het uniek. De beste fotografen zijn gewoon zichzelf..


Fotografie gaat met vallen en opstaan. Ik hou soms fotoshots van 50 foto's waarvan ik er maar 1 of 2 goed gelukt vind. Geef niet op. Foto's die mislukken zijn trouwens soms nog mooier dan geforceerde. Bij bovenstaande hoort mijn arm niet zo want hij moest op auto gaan. Toch is de foto nog aardig gelukt. Je kunt er dan ook voor kiezen een deel van de foto weg te snijden ipv gelijk naar de prullenbak te verplaatsen.


Een bewerking aan een foto kan leuk zijn. Sla echter niet door in enkel bewerken. Soms zijn natuurlijke foto's ook onwijs mooi.


Gebruik verschillende poses en ruimtes met verschillende achtergronden om foto's tot zijn recht te laten komen. Waarom op elke foto lachen terwijl een trieste blik ook onwijs mooi kan staan? Expirimenteer en je zult zien dat variƫren hierin het allermooist is.

Teveel ruimte naast een foto kan afleidend werken. Echter is het soms ook leuk om wat ruimte open te laten. Het geeft iets speels aan de foto. Mocht je dit echt niet leuk vinden kun je dit altijd nog weg snijden.
Mocht je echt ten einde raad zijn, lezen!. Natuurlijk kun je ook doen alsof je een boek leest zoals ik hierboven haha. Maar eigenlijk bedoel ik te zeggen dat je op het internet enorm veel fotoblogs kunt vinden. Ook in de bibliotheek of in de boekenhandel worden er enorm veel boeken aangeboden omtrent fotografie en bewerken. Geef het eens een kans, Dan zul je zien dat je daar ook heel veel van kunt leren.

En natuurlijk, Blijf Creativesanne volgen. Voor dat gezellige praatje of die leuke fotoshoot of bewerking.

xoxo. Rosanne.


2 opmerkingen:

  1. Heel mooi gemaakt en geschreven roos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's Roos. Echt een hobby van je geloof ik. Je bent er er echt goed mee bezig!

    BeantwoordenVerwijderen