woensdag 21 augustus 2013

Kleuren versterken in een foto

 ' Het maakt foto's een stuk minder dof' .

Zo, vandaag wil ik het met jullie hebben over kleuren versterken in een foto. Dit kan erg gunstig zijn voor een foto als hierboven. Op het eerste gezicht lijkt zo'n foto namelijk niet dof. Maar wie het eens met goede ogen bekijkt, ziet wel degelijk een doffe foto.

Zoals gewoonlijk, Leg ik dit verschil weer uit aan de hand van photofiltre. Dit is een gratis programma, met onwijs handige foefjes. Het komt dan misschien niet bij photoshop in de buurt, Maar je kunt er wel onwijs mooie en leuke dingen mee creëren en bewerken.

Ik toon jullie hieronder in een venster, welke simpele stap je moet volgen om je foto te verhelderen. Het hangt overigens wel af van de foto of dit daadwerkelijk mooi uitpakt of niet.


 Als we dit toepassen, Hebben we het volgende resultaat geboekt voor deze foto :

Ik vind de foto er persoonlijk nu wat gezonder uitzien. Haar lichaam heeft meer kleur gekregen, Waardoor haar kleding, Haar tas en haar schoenen mooier uitgekomen zijn.

Wat vinden jullie van dit effect? Laat het me weten!


Kusjes, Rosanne Judith.

1 opmerking:

  1. Dit zijn dingen die ook graag doe. Foto's bewerken. Leuk al de uitleg die je er bij geeft. Ik zal hier vast nog wel eens naar kijken als ik iets niet goed weet. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen