donderdag 24 oktober 2013

Productfotografie

' Soms gaan dingen net even anders.

Hoi allemaal. Gister had ik geen artikel omdat ik een dagje uit ging. Heb het niet meer kunnen redden om iets te posten. Soms gaan dingen net even anders, net als vandaag trouwens. Ik had een heel leuk artikel ingepland, speciaal en anders dan anders. Ik probeer het nu al een halve dag online te krijgen maar dat lukt niet.

Daarom vandaag het item van morgen en het item van vandaag probeer ik morgen online te krijgen. 

Ik ken veel beautyblogs. Voordat deze Blog een fotografieblog werd, was dit ook zo'n beautyblog. Vandaag geef ik jullie als beautybloggers handige tips voor het maken van de juiste productfoto's. Om jullie een beetje op weg te helpen laat ik jullie in een paar simpele stappen zien hoe je mooie foto's krijgt als je hier nog niet zo wegwijs in bent.

Misschien heb je niet zo'n goede of dure camera. Toch is het goed om te weten dat dat voor het begin nog niet zo'n ramp is. Als je net begint kun je best een simpele camera gebruiken om foto's te maken. Als je blog wat meer bekeken wordt of succesvoller is nu je kiezen voor een andere camera.
Bij productfotografie is het soms handig om te letten op de achtergrond. Hou bij productfotografie de achtergrond rustig en basic. Een goede tip om dit voor elkaar te krijgen is door het gebruik maken van een schildersdoek. Deze kun je kopen bij bijvoorbeeld de boekenvoordeel of de Action voor een koopje. Je achtergrond weerspiegelt dan niet, is mooi neutraal en het product is goed zichtbaar. Je kunt het schildersdoek blijven gebruiken.

Een variatietip hierop is bijvoorbeeld een kladblokje met verschillende achtergrondjes van bijvoorbeeld de Action of euroland. Je kunt een product op bijvoorbeeld deze bloemen achtergrond leggen voor een leuk en speels effect. Het is wel belangerijk om rekening te houden met het product. Als je een druk achtergrondje hebt, zorg dan voor een rustig product. Je kunt zelf het beste zien of het product nog wel tot z'n recht komt of compleet verdwijnt is het achtergrondje.


Iets wat minstens zo van belang is is de belichting. Soms is overbelichting mooi maar bij een productfoto meestal niet gunstig. Natuurlijk licht is het mooist, maar soms kan je ook een lamp gebruiken. Let er bij het gebruik van een lamp op dat je niet gaat zien dat je een lamp gebruikt hebt. Dan is het mooie effect van de foto weg.

Even kort samengevat. Een foto moet :

- Rustig en simpel zijn. Variatie mag maar zorg dat je niet allerlei voorwerpen om het daadwerkelijke product hebt liggen. Dit kan afleiden
- Helder en duidelijk zijn. Een onscherpe foto is niet professioneel en een foto moet gelijk laten zien om welk product het gaat.
- Iets uitstralen van de fotograaf. Maak de foto vooral origineel en volgens eigen inzicht.

Wat is voor jullie de ideale productfoto? 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten